Droomreis naar Aruba

Droomreis naar Aruba

 

Aruba, met de A van de 3 ABC-eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao. Het eiland dat staat voor bon bini en zon, zee en zand. Neem een flesje zonnebrand en een handdoek mee, eventueel nog een duikbril en snorkel, en dat is het wel zo’n beetje. O ja, en vergeet vooral de cocktails niet. De slogan van Aruba is: ‘One happy Island’, dus stel ik me allemaal blije dansende mensen voor en in gedachten hoor ik de Caraïbische klanken.

 

arubalogotransparent_003

 

Dat is het beeld dat we meestal hebben van Aruba. Maar ik weet nu intussen dat er echt heel veel meer mogelijk is. Reis je met me mee naar Aruba?

 

https://www.airbnb.nl/rooms/4609891 https://www.airbnb.nl/rooms/4609891

Deze foto’s zijn gemaakt door Humberto Tan.

 

Week 1:

Van de kou zo de zon in, wat een luxe! Het is hier in februari gewoon 28˚C, wat een weelde! Na de vliegreis van toch nog 9 uur zijn we onze vermoeidheid gauw vergeten bij het zien van zoveel zon. Het feest kan beginnen. Voorlopig doen we de eerste 2 dagen even helemaal niets en laten we het witte velletje even blij bijkleuren.

 

https://www.airbnb.nl/rooms/4609891

 

Hotel

Aruba heeft heel veel prachtige hotels aan het strand, maar wij hebben gekozen voor het Renaissance Hotel, omdat het midden in de hoofdstad Oranjestad en maar 10 minuten van het vliegveld ligt. Er zijn 2 gedeeltes, De Renaissance Ocean Suites, voor gezinnen met kinderen, en het gerenoveerde Renaissance Marina Hotel, alleen voor volwassenen. Ik ben geen kinderhater, maar zonnen zonder kinderen in de buurt is wel zo relaxt. En voor ouders met kinderen is het weer fijn dat de kinderen lekker kunnen spelen, zonder andere gasten te storen.

Onze kamer heeft uitzicht op zee. Bij het zwembad kijk je ook uit over de jachthaven en de zee. Elke dag komt er wel een groot cruise-schip aan, een prachtig gezicht. We hebben gewoon een eigen privéstrand, op een privé- eiland, alleen toegankelijk voor gasten van ons hotel! Met een bootje worden we hier naar toe gebracht.

We hebben all inclusive geboekt, dus kunnen we onbeperkt eten en drankjes halen, ook op het privé- eiland. Ook hebben we ons eigen winkelcentrum op het complex, de Renaissance Marketplace. Als je dat wilt kun je de hele vakantie op het complex blijven. Maar dat doen we natuurlijk niet!

 

https://www.airbnb.nl/rooms/4609891

 

Oranjestad

De tweede dag begint het al weer een beetje te kriebelen. Wat is hier zoal te zien? We gaan Oranjestad in en bewonderen de pastelkleurige huizen in koloniale stijl. Ook brengen we een bezoek aan het archeologische museum, met voorwerpen uit de Indianentijd, en we zien Fort Zoutman, het oudste bouwwerk van het eiland.

 

Droomreis naar Aruba    Droomreis naar ArubaDroomreis naar Aruba

 

Wandelen

Dat is hier wel erg gemakkelijk. Langs de kust is een wandelpad aangelegd, het Linear Park, met houten loopbruggen. In totaal 11 km lang.

 

https://www.airbnb.nl/rooms/4609891

 

We lopen een stuk langs de stranden en stoppen regelmatig even bij een strandtent. Wat een feest! En terug nemen we de bus, die rijdt hier regelmatig.

 

Droomreis naar Aruba Droomreis naar Aruba

 

Carnaval

Carnaval wordt hier gevierd van begin januari tot begin maart. We zitten in Oranjestad, dus ’s avonds is er altijd wel ergens een feestje.

 

https://www.airbnb.nl/rooms/4609891

 

Fietsen

Het eiland is behoorlijk vlak, dus fietsen is prima te doen. Ook de wegen op Aruba zijn prima, dus fietsen we moeiteloos helemaal tot aan de oude hoofdstad Savaneta en weer terug. Tip: ga niet te laat weg, want het wordt overdag behoorlijk heet.

Eten

Overal langs de kust kun je heerlijk eten, maar dit is toch wel heel bijzonder:
Bij het eenvoudige eetcafé Zeerover ontmoet je de lokale vissers. Ze brengen hier hun vangst, die jij even later op de bord treft. Er is geen menukaart; de vis verschijnt vanzelf op tafel. Wat friet, een broodje, hete pica en een biertje erbij en de maaltijd is compleet. En het kost niet veel.

 

Droomreis naar Aruba Droomreis naar Aruba

 

Arikok Park

Wandelen in het Arikok Park met een ranger. We vertrokken al heel vroeg, 6 uur, omdat het anders al snel te warm wordt. Er zijn namelijk helemaal geen bossen in het park. Je vindt er cactussen, aloë’s en rotstekeningen. Het Arikok National Park is het grootste natuurbeschermingsgebied op Aruba. Het beslaat 18%, 34 km², van het eiland en ligt aan het noordoostelijke deel van Aruba.

 

https://www.airbnb.nl/rooms/4609891

 

Week 2:

Bungalow

De tweede week verhuizen we van locatie. We hebben een schattig huisje gehuurd aan de noordkust, midden in de natuur, aan de rand van een natuurpark.

 

https://www.airbnb.nl/rooms/4609891

 

 

Een vrij uitzicht over de cactussen. ’s Avonds op ons balkon zien we de zonsondergang. Zo rustig, en toch maar op een kilometer afstand van de zee en de grote hotels. De luxe van het hotel was erg prettig, maar dit is nog veel leuker.

 

Droomreis naar Aruba Droomreis naar Aruba

 

Kijk eens op de website van het Arubaans verkeersbureau. Ze hebben een brochure met allemaal dit soort huizen.

De kust is hier veel ruiger, met rotspartijen en baaien.

 

Droomreis naar Aruba

 

Onze boodschappen doen we in de supermarkt. Je kunt hier alles krijgen wat ook in Nederland te koop is, maar daarbij ook nog de lokale producten. Keuze genoeg dus!

Maar vaak is dat niet eens nodig. De eigenaar van ons huis komt elke avond even kijken of alles goed gaat, en heeft altijd wel iets bij zich: verse eieren, groente uit eigen tuin, zelfgebakken koekjes. Wat zijn die Arubanen aardig, we voelen ons hier echt thuis!

Jeepsafari

Met een georganiseerde jeeptour het eiland over, langs de oostkust. We bezoeken de California Lighthouse, de Alto Vista kapel, in 1750 gebouwd door Spaanse missionarissen, en de Ayo Rock Formations, waar rotstekeningen van de Arawak Indianen te zien zijn. Hier vlakbij is de Donkey Sanctuary, een ezelopvangcentrum.
Ook kun je zelf een jeep huren.

 

Droomreis naar Aruba Droomreis naar Aruba     Droomreis naar Aruba

 

Mountainbiken

Ook aan deze kant van het eiland maken we regelmatig tochtjes, maar het is hier wel wat heuvelachtiger. Hier rijd je op een mountainbike, en het is aan te raden om een helm te dragen.

Carubbean Festival in San Nicolas

Op donderdag gaan we halverwege de middag naar San Nicolas, in het zuiden van het eiland. Er rijdt een rechtstreekse bus vanuit Oranjestad. Hier wordt namelijk elke donderdagavond het ‘Carubbean Festival’ gevierd. Iedere donderdag van 18:00 – 22:00 worden bezoekers met open armen ontvangen en kunnen zij genieten van traditionele gerechten, lokale kunstenaars, muzikanten en danseressen.

 

Droomreis naar Aruba Droomreis naar Aruba

 

Mangel Hato mangrove

 

We hebben een verborgen pareltje gevonden, één van de mooiste plekken op Aruba. Mangel Halto, vlakbij een woonwijk. De kleuren hier zijn onbeschrijfelijk en via een bruggetje lopen we tussen de bomen van de mangrove naar een heerlijk stukje strand. Hier komen veel locals om te zwemmen, te luieren en te drinken. Een geweldige plek!

 

Droomreis naar Aruba Droomreis naar Aruba

 

Hier raken we in gesprek met een stel dat al 15 keer op Aruba is geweest, en serieus overweegt om zich hier permanent te vestigen. Dat schijnt hier vrij gebruikelijk te zijn, dat mensen verliefd raken op Aruba. Het eiland kent een hoog percentage repeaters.
Ze vertellen ons wat ze hier al hebben gedaan, en we komen tot de conclusie dat wij aan 2 weken vakantie lang niet genoeg hebben. Want we zijn nog niet toegekomen aan:

 

Aruba ligt in een uithoek van het Nederlands koninkrijk en je kunt er dan ook gewoon Nederlands spreken En toch is het zo heel anders. Er is weinig groen, vanwege het droge klimaat. Het leuke van Aruba is dat je altijd tussen de lokale bevolking zit. De mensen zijn hier super aardig erg gastvrij. De Arubanen zijn erg trots op hun eiland, en terecht!

 

Droomreis naar Aruba Droomreis naar Aruba

De key-selling points van Aruba:

  • Gastvrij
  • Perfecte weersomstandigheden
  • Prachtige stranden
  • Schoon en veilig
  • Hoge kwaliteit hotels/appartement
  • Hoge kwaliteit restaurants
  • Geen straat/strandverkoop
  • Er is voor iedereen iets te doen

 

 

Vergeet vooral niet om te kijken op de website van Aruba Toerisme, www.nl.aruba.com, waar nog veel meer mogelijkheden voor een geweldige vakantie op Aruba staan.

 

En, hebben jullie genoten van mijn droomvakantie? Was het maar echt waar! Het is namelijk allemaal gedroomd. Ik heb deze reis in gedachten gemaakt, naar aanleiding van een presentatie over Aruba, die ik op 11 november heb bijgewoond, op uitnodiging van het Arubaans Toeristenbureau.

Dit verhaal komt van mijn vorige website, Marions reisblog. Het was de inzending voor de prijsvraag, met als hoofdprijs een reis naar Aruba. Ik heb de reis in gedachten gemaakt, zoals ik me zou kunnen voorstellen hoe mijn manier van een reis naar Aruba zou kunnen zijn. Ik ben helaas nog nooit op Aruba geweest. Wie weet, binnenkort. Dan maak ik ook weer mijn eigen foto’s. Hoe mooi deze afbeeldingen ook zijn, ik mis toch de persoonlijke noot.

De prijsuitreiking was op 11 december 2014, tijdens de LXRY Fair. Uiteindelijk heb ik de 3e prijs gewonnen, een hele dure fles champagne. Ik ben nog steeds op zoek naar de foto die van mij gemaakt is.

De foto’s komen uit het bestand van the Aruba Tourism Authority.

 

 

 

 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *