Giro di Kika

Giro di Kika 2014

 

De Giro di Kika, wat is dat? Een wielertocht van 7 dagen door Noord- Italië. Een soort Giro d’Italia dus, maar dan een maand later. En dit alles voor Kika, de organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker.

995 kilometer fietsen in zes dagen door de spectaculaire Dolomieten. Met klassieke bergpassen als de Stelvio en de Gavia. De grandeur van de Giro d’Italia gecombineerd met het goede Italiaanse leven.
Het doel: een betere toekomst voor kinderen met kanker.

 

Giro di Kika 2014

 

Giro di Kika: van 29 juni t/m 4 juli worden voor het goede doel 6 dagen lang door 50 wielrenners een aantal Italiaanse passen bedwongen, net als in de echte Giro, maar dan zonder winnaars. De prijs is de voldoening van het sponsorgeld dat is opgehaald voor de stichting Kika.

Vrijwilliger bij de Giro di Kika

Zelf heb ik niets met wielrennen, ik vond het al een hele prestatie dat ik vanmorgen vroeg van Koudekerk naar Leiden ben gefietst, om daar de trein naar Den Haag te nemen. Ik heb me namelijk opgegeven als vrijwilliger, en zal dus een week lang op een controlepost staan, midden in de bergen.

Behalve om het goede doel doe ik (voornamelijk) mee omdat: we in totaal 7 bergpassen gaan zien,waaronder mijn 2 favorieten, de Stelvio pas en de Gaviapas, die al heel lang op mijn verlanglijst staan. Officieel zou ik in mijn eigen tentje moeten slapen, maar ik heb al begrepen dat ik ook een hotelkamer of chaletje kan regelen.

 

Stelvio Gavia

 

Vandaag hadden we de officiële opening en informatie bijeenkomst. De sfeer zat er meteen goed in, wielrenners zijn gezellige mensen. Het officiële Giro di Kika shirt werd overhandigd aan Michael Boogerd, een voormalig beroepswielrenner, die zelf ook nog nooit de Stelvio pas heeft beklommen.

We zaten in een hele leuke locatie, Lola bikes & Coffee, op het Noordeinde in Den Haag,die in Italië ook de koffie en de snacks gaat verzorgen. Het gaat een prima week worden, zeker weten!

 

Giro di Kika 2014 Giro di Kika 2014

Giro di Kika 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *