Live with the locals, mijn eerste kennismaking met AirBnb

Air BnB

 

AirBnb, al vaak over gehoord, vooral van collega bloggers. Slapen bij de mensen thuis. Mogelijk is het minder comfortabel dan een hotelkamer, maar tegelijk minder onpersoonlijk. En in ieder geval is het een stuk goedkoper dan een hotel, en dat voor een prijs waarvoor je normaal gesproken een bed op een slaapzaal van een hostel hebt. Als blogger moet ik dat toch eens gaan uitproberen.

Dinsdag 9 december moest ik me melden in het Universiteitsziekenhuis in Gent. Ik mankeer niets, maar ik ga meedoen als proefpersoon aan een medicijnenonderzoek. Afgelopen mei en juni was ik voor een dergelijk onderzoek meerdere malen in Leuven, en was ik ook in Mechelen en Brussel, nu is het de beurt aan Gent.

Ik moest er uiterlijk 10.30 zijn, dus dat is berevroeg vertrekken uit Nederland. En met de dreigende treinstakingen in België gaat dat vast niet lukken. Dus maar eens een AirBbb uitproberen.
Ik heb via AirBnb een kamer gevonden in een gedeelde flat bij Tim, € 18,00 per nacht, geen geld.

Na een paar uur kreeg ik al antwoord, dat het ok was, dat hij waarschijnlijk niet thuis was, omdat hij meedoet aan een toneelstuk. Maar geen zorgen, ik kom er wel in. Dat was vrijdagavond. Ik heb hem gevraagd met welke tram ik er kan komen en hoe laat ik me kan melden, maar er kwam geen antwoord meer. Ik neem wel een handdoek mee, maar ik ben vergeten te vragen hoe het met beddengoed zit.

Dat is in ieder geval heel anders dan bij een hotel. Heel spannend allemaal.
Ik kwam gewoon volgens planning om 12.30 aan in Gent. Het adres had ik al op de plattegrond gevonden, ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station. In deze straat staan allemaal monumentale huizen. Het nummer was snel gevonden, maar, inderdaad, niemand thuis.

 

Live with the locals

 

Later bleek dat Tim mij ’s morgens nog een bericht had gestuurd, maar dat had ik niet meer gelezen. Alles is goed gekomen, ik heb hem gebeld, de sleutel lag in de postbus, die open bleek te zijn. Op de 2 etage. En wat is het uiteindelijk geworden? Kijk maar:

 

Air BnB Air BnB Air BnB Air BnB Air BnB Air BnB

 

De slaapkamer is zo goed als leeg. Tim probeert deze kamer ook permanent te verhuren. Volgens zijn advertentie zit ik nu in een “kot”.

Woonkamer, keuken, badkamer, dat zou je dus met elkaar delen. Maar in de praktijk had ik het hele huis ’s avonds voor mezelf, want ik heb Tim even gezien, en daarna ging hij weer weg. Maar het korte tijdje dat we elkaar hebben gesproken, was hij heel vriendelijk en hulpvaardig. Wat een vertrouwen: een wildvreemde je huis binnen laten en zelf weg gaan.

Jammer dat het midden in de winter is, want bij het huis hoort nog een balkon en zelfs een dakterras. De tramhalte is om de hoek, en eventueel is de supermarkt ook vlakbij.

Voor € 18,00 per nacht zit je nergens zo comfortabel. Dit adres is me prima bevallen. Als ik nog vaker naar Gent kom, zal ik hier zeker weer aan denken.

 

 

Live with the locals

 

Wat zijn jullie ervaringen met overnachtingen?

Wie heeft Air Bnb al eens geprobeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *