Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Marion Borreman en ik ben geboren in 1955. Ik woon in de gemeente Alphen aan den Rijn, midden in het Groene Hart van Zuid-Holland.

Het plezier in reizen heb ik van mijn ouders meegekregen. We waren destijds één van de eerste gezinnen in de straat die met de auto naar Zuid-Limburg reden. Nog steeds vind ik dat het mooiste gedeelte van Nederland, omdat het eigenlijk al buitenland is. Daarna werd het Luxemburg, Zwitserland en Noord-Italië. Mijn favoriete landschappen zijn dan ook heuvels en bergen, van de Alpen tot de Apennijnen, de Witte Bergen, het Khan Tengri Gebergte en de zandduinen in Namibië.

Van reizen word ik blij!

Reizen is voor mij een levensbehoefte, ik zou niet zonder kunnen. Ook fotografeer ik graag, in een poging om zoveel mogelijk stukjes mee naar huis te nemen. Het opschrijfboekje gaat altijd mee, en met al die fragmenten probeer ik het weer terug te halen.

Voorgeschiedenis

Toen ik op de middelbare school zat (Gymnasium) wist ik in de 6e klas nog steeds niet of en wat ik zou gaan studeren. Ik vond maar 3 dingen interessant, talen, boeken en reizen. Verder dan een half voltooide vertaalopleiding ben ik nooit gekomen, maar na veel omzwervingen, verschillende soorten werk, heb ik nu de twee leukste banen van de wereld gevonden: vertaler en reisblogger!

Soorten reizen

Ik houd van stille onbekende plaatsen, of juist erg levendig, maar wel authentiek. Je zult me minder snel op een massabestemming vinden. Een rijbewijs heb ik nooit gehaald, maar ik reis graag per bus of trein, vooral in het buitenland. Ik vind het heerlijk om de toeristenkliek even van me af te schudden en local te reizen. Het vliegtuig is natuurlijk de snelste manier om op een bestemming te komen, en daar maak ik dan ook regelmatig gebruik van, maar ik houd ook erg van treinreizen.

Kernwoorden

Wandelen, fietsen, city trips, landschappen, bijzondere accommodaties.

Bestemmingen:

Mijn verlanglijst wordt steeds langer, want uiteraard ben ik nog lang niet overal geweest. De meeste plaatsen die ik heb gezien vervelen me niet en zijn best voor herhaling vatbaar. Mijn favoriete land is Italië, en vooral het noorden, vanwege de bergen. Natuurlijk ook omdat ik best leuk Italiaans kan babbelen.

Achtergrond

Een behoorlijk aantal jaren ben ik werkzaam geweest in de reiswereld, voornamelijk voor touroperators. Ik heb de reserveringen verzorgd en heb me bezig gehouden met klachtafhandeling, waardoor je weer een hele andere kijk op het beleven van een reis krijgt. Verder ben ik nog hostess op een touringcar geweest en heb ik 3 zomerseizoenen op campings gewerkt. Daarnaast ben ik vertaler vanuit het Italiaans en Engels naar het Nederlands.

Zowel voor werk als privé heb ik regelmatig gereisd. Ik hoop dat nog heel lang te mogen doen en wil mijn ervaringen graag met jullie delen. Mochten er aanvullingen zijn, meld het gerust. Ik kijk uit naar jullie reacties!

Samenwerking

Denk jij na het lezen dat ik de geschikte reisreporter ben om jouw bestemming, accommodatie, dienst of product in de spotlights te zetten dan hoor ik dat graag via het contactformulier. Samen bekijken we dan de mogelijkheden voor een samenwerking.

 

IMG_0165

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Bericht