Presentaties en aparte locaties -2

HaagseToren
Uitzicht vanaf de Haagse Toren

Productpresentaties zijn niet alleen nuttig, maar ook leuk. Vooral wanneer ze op bijzondere locaties worden gehouden. Nuttige informatie over een bepaald land, en kennismaken met een locatie in eigen land, waar ik anders niet zo snel zou zijn geweest. Een leuke leuke combinatie!

Dit schreef ik al in mijn vorige blogpost: Presentatie en aparte locaties- 1. Ik schreef toen:
Ik realiseer me ineens wat een gelukkig mens ik eigenlijk ben. Door mijn recente verleden in de reiswereld krijg ik vaak de mogelijkheid naar dit soort gelegenheden toe te gaan. Vroeger was dat vaak in een zaal van een of andere grote hotelketen of in een kantoorgebouw. Het valt me op dat er tegenwoordig, bewust of onbewust, steeds meer voor een bijzondere locatie wordt gekozen. Op plaatsen waar ik uit mezelf waarschijnlijk niet zo gauw zou komen. Dit maakt het voor mij extra aantrekkelijk om naar zo’n presentatie-avond te gaan.

Ook het najaar is weer een periode voor leuke avonden en nuttige informatie. Waar ben ik de afgelopen tijd zoal geweest? 2 moderne en 3 klassieke locaties, een mooie mix.

 

Roadshow South Africa, 28 oktober 2014

 

South-African-Tourism1

 

Locatie: Inntel Rotterdam Centre

 

inntel-rotterdam inntel-rotterdam

Foto’s : Intell Rotterdam Centre

 

Deze roadshow werd op verschillende locaties in het land gehouden. Ik koos voor de locatie Rotterdam, mede omdat ik pas de dag ervoor was terug gekomen uit Athene.

Locatie: Intell Centre Rotterdam. Vlak naast de Erasmus Brug.

 

Inntel RotterdamInntel RotterdamInntel Rotterdam

 

De avond begon met een heerlijk dinerbuffet in het restaurant. Het werd al donker en het uitzicht over het water was prachtig. Na het diner gingen we naar de 16e etage, de Panoramazaal, waar de roadshow zou plaatsvinden. Ook hier een prachtig uitzicht over Rotterdam!

Voor de presentatie was veel belangstelling. Er waren in totaal 25 organisaties aanwezig, de meeste speciaal overgekomen uit Zuid-Afrika. We kregen steeds 5 minuten de tijd om aan te schuiven, zoveel mogelijk informatie te horen, en dan weer door te schuiven naar de volgende tafels. Het was niet gemakkelijk om een voorkeur aan te geven, want de stoelen waren weer snel bezet.

 

Inntel Rotterdam Inntel Rotterdam

Inntel Rotterdam Inntel Rotterdam

 

Naast de vele accommodatiehouders sprongen er voor mij 2 organisaties uit:
1. Marine Dynamics in Gansbaai, 2 uur rijden van Kaapstad. “Shark cage diving”, duiken in een looi naar de witte haaien. Ook kun je alleen met de boot mee. Een familiebedrijf. Je kunt hier ook als vrijwilliger werken. Of een cruise naar Dyer Island, om de big 5 te bekijken: walvissen, witte haaien, dolfijnen,zeeleeuwen, pinguïns.
2. Bike ’n Wines Met een mountainbike door de wijngaarden naar een wijnproeverij. Begeleide tours op verschillende niveaus.
Deze 2 organisaties gaan nog van mij horen! Het staat op mijn verlanglijst.

 

Aruba Bloggers Event, 11 november 2014

 

Aruba Bloggers Event

 

Locatie: Haagse Toren, vlak naast het NS-station Den Haag Holland Spoor.

Ook wel het “strijkijzer” genoemd, vanwege het typische afgeplatte dak. Dit event heb ik al genoemd in mijn blogpost Droomreis naar Aruba. Op de 40e etage van de Haagse Toren. Met de panoramalift, die wel heel snel ging! En op de 42e etage, bij The Penthouse, naar buiten, om nog wat mooie foto’s te maken.

 

HaagseToren HaagseToren HaagseToren

 

Onder het genot van een tropische cocktail hebben we naar de presentaties geluisterd.

Een van de sprekers Was Fred van Eijk, oprichter van Travel Councellors Nederland, reiziger, blogger en tv-presentator. (RTL 4 luxury lifestyle)

 

HaagseTorenHaagseToren

 

Hij gaf een overzicht van de nieuwste trends op reisgebied:

De reiziger ziet door de bomen het bos niet meer. De wereld is veel groter geworden qua aanbod. Er is een overvloed van informatie op o.a. Tripadvsor en Zoover. Maar: vooral Tripadvisor is extreem positief. De reiziger weet het niet meer en grijpt terug op een betrouwbare reisadviseur En: een blogger. Voor bloggers is een steeds grotere rol weggelegd, want bloggers zijn onafhankelijk en overdrijven niet.

 • Multigeneratie vakanties. Ouders, opa en oma en de kleinkinderen. Heel veel verschillende wensen, en de mening van de kleinkinderen is ook belangrijk. Er moet voor iedereen iets te doen zijn: vermaak voor de jongere kinderen, uitgaan voor de pubers, goed eten en bv. golfen voor de ouderen.
 • De unieke reis. Een reis die al jaren op de bucket list staat, bv. Patagonie. De reis van je leven. Nu de crisis bijna voorbij is, is het nu of nooit.
 • Go local, bv.AirBnb. We praten niet meer over steden als geheel, maar over wijken. Een voorbeeld, East end in Londen. Tot aan de Olympische Spelen in 2012 kwam er geen toerist, nu is het trendy.
 • Ook in Aruba wordt dit nu opgepakt. Waren er voorheen alleen luxe hotels, nu zijn er ook eenvoudiger huizen te huur.
 • Beleef: bv. iets extremere sporten, bv, parapenten. Een beleving blijft jarenlang hangen. Maar ook: op Aruba boardwalk, bezoek aan plantage, koken met locals, naar de wijnboer.

 

Haagse Toren

Vanaf de 40e etage Haagse toren

 

Nog even een kort overzicht van de USP’s van Aruba:

 • Gastvrij
 • Perfecte weersomstandigheden
 • Prachtige stranden
 • Schoon en veilig
 • Hoge kwaliteit hotels/appartement
 • Hoge kwaliteit restaurants
 • Geen straat/strandverkoop
 • Er is voor iedereen iets te doen

 

Voor meer informatie: www.nlaruba.com

 

Caribbean Latin Workshop, 18 november 2014

 

Caribbean Latin Workshop

 

Locatie: MS William Shakespeare, 5-sterren schip van Select Voyages, in Utrecht

 

Aangezien ik het schip niet meteen kon vinden, heb ik wat door Utrecht in de avond gedwaald, wat wel weer mooie plaatjes opleverde:

 

Utrecht Utrecht

 

De keuze voor een rivierschip was een succes, want veel mensen zullen bij een riviercruise aan pluchen kleedjes met Kaapse Viooltjes op tafel denken. Het oubollige imago is die avond ontzenuwd, het is een modern, luxe schip, dat goed de vergelijking met de zeeschepen kan doorstaan. Uiteraard is het lang en smaller, omdat het niet op zee, maar op de Rijn en de Donau vaart. We kregen een rondleiding en hebben een goede indruk gekregen.

 

Caribban Latin Workshop Caribban Latin Workshop

Caribban Latin Workshop Caribban Latin Workshop

 

Ik ben zelfs zo enthousiast geraakt, dat ik komend weekend een reis ga maken, 4 dagen kerstshoppen, naar de kerstmarkten in Düsseldorf en Keulen. Wel op een iets ouder schip, de MS Switserland II. Hierover dus binnenkort meer.

Inmiddels heb ik deze cruise gemaakt. Zie: Varen naar de kerstmarkten, weer eens iets anders

De presentatie was vergelijkbaar met die van Zuid-Afrika. 15 aanbieders uit de Caraïben. Het was heel gezellig en het is altijd leuk om weer bekenden te ontmoeten.

 

Caribbean Latin Workshop Caribbean Latin Workshop Caribbean Latin Workshop

Foto’s : Travelconnection

 

Persbijeenkomst ANTOR, 20 november 2014

 

Locatie: West-Indisch Huis, Amsterdam

De gelegenheid van het jaar om te netwerken met verkeersbureaus en eventueel afspraken voor persreizen te maken. En leuk om een aantal collega bloggers te ontmoeten. Ik had van deze bijeenkomst gehoord op het bloggers event Aruba en meteen gevraagd om een uitnodiging. En ik kwam zeker niet voor niets, hier zou best wel eens iets uit kunnen komen.

Eerst een paar foto’s van de route naar het Centraal Station naar de Herenmarkt. Even de toerist uithangen.

 

Amsterdam   Amsterdam

 

 

Het West-Indisch Huis, een gewilde trouwlocatie, midden in Amsterdam, en toch rustig.

Historie: dit statige pand uit 1617 is gelegen in het hartje van Amsterdam aan de Haarlemmerstraat.

Het West-Indisch Huis dankt zijn naam aan de tijd dat de West-Indische Compagnie er haar hoofdkwartier had tussen 1623 en 1647. In één van de vier zalen namen de Heren Negentien het besluit de stad Nieuw Amsterdam te bouwen, dat zou uitgroeien tot het huidige New York.

 

West Indisch Huis West Indisch Huis

 

Ik had van tevoren een lijstje gemaakt welke verkeersbureaus ik zou willen spreken, maar dat bleek in de praktijk niet haalbaar, zoveel bloggers waren hier op af gekomen. Maar uiteindelijk heb ik toch nog 9 gesprekken kunnen voeren, met Kroatië, Luxemburg, Cyprus, Turkije, Tsjechië, Tunesië, Israël, Dominicaanse Republiek en Hongarije.

En na afloop de gezellige borrel!

 

Antor 2014 Antor 2014

 

Als laatste een aparte vermelding voor de cursus die ik vorige week zaterdag, 29 november 2014, heb gevolgd in Den Haag, bij Elizabeth Joss.

“How to build a blog”.

 

travel-blogging-workshop2

 

Elizabeth is van oorsprong Zuid-Afrikaanse, en woont nu in Den Haag. Haar blog is:The Museum Times
Nadat ze eerst over van alles en nog wat schreef, richt ze zich nu alleen op cultuur. Een feit dat ik op de TBEX conferentie in Athene ook al had gehoord, “find your niche”.
Een heel heldere, duidelijke cursus, over o.a. Google Analytics, social media, schrijven over je passies, en nog heel veel meer.

Een absolute aanrader. Zie de website van Elizabeth Joss over haar cursussen.

In de middag gingen we met de bus naar het Kurhaus, om nog over de cursus na te praten. Het was koud, maar helder, dus was het weer tijd voor een aantal mooie plaatjes:

Voor het Kurhaus:

In het Kurhaus:

 

Buiten:

Kurhaus

 

Kurhaus

 

Al met al weer een afwisselend najaar vol leuke activiteiten.

Welke presentaties hebben jullie zoal bezocht?
Welke van de locaties en presentaties spreekt je het meeste aan?

Ga je nog een kerstmarkt of ijsbaan bezoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *