Tour for Life 2014 Dag 2 Koninginnerit

Tour for Life Dag 2

 

 

 

Van Borg d’Oissans naar La Thuile, aan het Meer van Annecy. Een aantal behoorlijke cols, waar we helaas met personenauto’s niet mochten komen.

 

 

 

logo-tfl map (1)

 

Ik geef verslag vanuit de ogen van een vrijwilliger.

Beschrijvingen van plaatsenwaar ik zonder de Tour for Life hoogstwaarschijnlijk niet was geweest. Een onbekend stukje Oost-Frankrijk. Mijnbelevenissen zijn weer heel anders dan die van de renners, mede doordat wij met de auto vaak een andere route moesten nemen en snel naar de volgende camping zijn gereden.

dag-2

 

Dagafstand: 160 km
Hoogtemeters: 4200 hoogtemeters
Hoogtepunten: Col de la Croix de Fer (HC), Col de la Madeleine (HC), Col de Tamie (2)

Het vertrek was behoorlijk vroeg. Vandaag kwam ik vrij snel op de volgende camping aan, omdat ik meereed met een vrijwilliger die verantwoordelijk was voor de bewegwijzering op de camping zelf, de koelwagen en vrachtwagens hun plaatsen aanwijzen. Daarom was er de komende dagen helaas minder ruimte voor sightseeing.

De Col de la Croix de Fer was niet bereikbaar voor volgauto’s. Wij hebben een andere pas gereden, de Pas de la Confession, hoogte 1542 mtr.
We kwamen in het plaatsje Villard de Reculas. Een erg verlaten gebied, we zijn nauwelijks andere auto’s tegen gekomen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hierna hebben we een stuk tolweg gevolgd.

 

Tour for Life Dag 2 Tour for Life Dag 2
De volgende camping was Camping l’Ideal in La Thuile, vlakbij het Lac d’Annecy.
Hier waren nog wel enkele andere gasten. Dit is echt een vakantiecamping. Er stonden ook ingerichte bungalowtenten van Vacansoleil, Eurosporvac en Intercamp. Ook is hier een zwembad. Helaas leende het weer zich er niet voor. En ook hier weer chaletjes te huur.

 

Tour for Life Dag 2  Tour for Life Dag 2

 

In tegenstelling tot de campings die zouden volgen, die lagen in echt verlaten gebieden.

Video

 

Het mediateam van Tour for Life heeft van elke dag een videofilm gemaakt. Leuk om de route te zien, je krijgt bewondering voor de prestaties van de teams. Tour for Life 2014 Dag 2

 

NB. De inschrijving voor editie 2015 is alweer geopend. Vanaf 2015 wordt er gereden voor de Daniel den Hoed Stichting voor kankeronderzoek.http://www.tourforlife.nl

Zie de promovideo Tour for Life 2015

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *