Tour for Life 2014, Dag 3 Panoramadag

Tour for Life Dag 3

 

We verlaten de Alpen en gaan via een stukje Zwitserland de Jura in. Je moet er van houden, dit landschap. We laten de hoge bergen nu achter ons.

 

logo-tfl1 map1 (1)

Ik geef verslag vanuit de ogen van een vrijwilliger.

Beschrijvingen van plaatsen waar ik zonder de Tour for Life hoogstwaarschijnlijk niet was geweest. Een onbekend stukje Oost-Frankrijk. Mijn belevenissen zijn weer heel anders dan die van de renners, mede doordat wij met de auto vaak een andere route moesten nemen en snel naar de volgende camping zijn gereden.

dag-3 (Small)

 

Dagafstand: 175 kilometer
Hoogtemeters: 2900 hoogtemeters
Hoogtepunten: Col de Bluffy (4), Col de Fretallaz (3), Mont Saleve (1), Col de la Faucille (1), met prachtig uitzicht op het meer van Geneve en het Mont Blanc massief

Vanochtend moest ik er aan geloven: om 5 uur opstaan, omdat ik als vrijwilliger in de koffieploeg de ochtendkoffie en thee moest verzorgen. Daarna, nog niet helemaal wakker, alweer de auto in, op naar de volgende camping. Ook langs het meer van Annecy leek alles nog in diepe rust, en in de mist gehuld.

 

Tour for Life Dag 3 Tour for Life Dag 3 Tour for Life Dag 3

 

Langs Genève en een stukje door Zwitserland, dat is gewoon niet te vermijden. Het is ons gelukt om zonder een vignet door Zwitserland te rijden.
Het landschap is meteen een stuk minder spectaculair. Ook vandaag hebben we het traject van de renners niet gevolgd.

Tour for Life Dag 3 Tour for Life Dag 3

 

We zijn gestopt in een plaatsje aan de Franse kant van de Jura, Les Rousses. Zo’n plaatsje waar je bij toeval doorheen rijdt.

 

Tour for Life Dag 3 Tour for Life Dag 3 Tour for Life Dag 3 Tour for Life Dag 3

 

Af en toe is het landschap van de Jura rotsachtig.

 

Tour for Life Dag 3 Tour for Life Dag 3

 

We zien op de borden Dijon staan, maar onze eindbestemming is Saint-Laurent-en Grandvaux, Camping Le Champ de Mars. Ook deze camping hadden we weer voor onszelf.

 

Tour for Life Dag 3

 

Saint-Laurent-en Grandvaux

We zijn zodanig vroeg aangekomen, dat ik die middag volop de tijd heb om de omgeving te bekijken. Ja, wat moet ik eigenlijk bekijken? Het is typisch zo’n gebied waarvan je denkt, wat doe je hier op een camping?

Volgens de folder ligt St. Laurent in het hart van het Parc Regional du Haut-Jura. Er moet een meertje en een waterval in de buurt zijn, maar te voet ben ik daar niet gekomen.

Het dorp is vrij langgerekt. Er is zowaar een treinstation, een paar keer per dag is er een treinverbinding met Dôle. Het is wel een aparte ervaring om hier te zijn.

 

Tour for Life Dag 3 Tour for Life Dag 3 Tour for Life Dag 3 Tour for Life Dag 3 Tour for Life Dag 3 Tour for Life Dag 3

Op het plein zitten valtl niet tegen. Het zonnetje scheen nog lekker. Wel scheelt het heel erg of je in de zon of in de schaduw zit. De enige kroeg in dit dorp, had een groot terras. Ook van binnen zag het er gezellig uit, ook voor ’s avonds. Naam: l’Ex Aequo. (geen website). Een lekker wijntje uit de Jura, wat nog vrij sterk was. En dat voor € 2,00! Zo kweek je nog een beetje vakantiegevoel.

 

Tour for Life Dag 3

 

’s Avonds bij de “avondetappe”, voor het vertonen van de videofilm van die dag, bleek dat Maarten Ducrot en Tim Krabbe waren aangekomen. Ze zouden de komende 2 dagen gaan meefietsen.

Zie: Tour for Life 2014, fietsen van Nederland naar Italië.

Video

Het mediateam van Tour for Life heeft van elke dag een videofilm gemaakt. Leuk om de route te zien, je krijgt bewondering voor de prestaties van de teams. Tour for Life 2014 Dag 3

NB. De inschrijving voor editie 2015 is alweer geopend. Vanaf 2015 wordt er gereden voor de Daniel den Hoed Stichting voor kankeronderzoek.http://www.tourforlife.nl

Zie de promovideo Tour for Life 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *