Wat te doen in Athene, wie heeft er tips?

Acropolis

 

800px-acropilos_wide_view

 

Ja, Athene is ook voor mij nog een verrassing. Zoveel te kiezen! Ik heb best veel gereisd, maar Athene, daar was het nog nooit van gekomen.

Eigenlijk schandalig, want ooit, in een zeer grijs verleden, in 1974, heb ik een Gymnasium diploma gehaald. Rome ken ik wel, daar zijn we met schoolexcursie geweest, en in 2005 was ik daar 3 weken op talenschool, maar Athene is voor mij nog onbekend. Beetje gebrek in mijn opvoeding.

Ik had dus het genoegen om 2 klassieke talen in mijn pakket te hebben, Latijn en Grieks. Latijn, dat was ok, een Romaanse taal, net als Frans, en later Italiaans. Daarvoor ben ik dan ook met een 8 geslaagd. Maar Grieks, daar had ik niets mee, en al helemaal niet met die mythologie. Het magere zesje voor Grieks heb ik eigenlijk niet eens verdiend.

Het kan raar lopen. Als beginnend travel blogger probeer ik natuurlijk zoveel mogelijk kennis op te doen. Ik ben in maart al eens naar een workshop in Rotterdam geweest, maar nu begint het grote werk. Ik heb me ingeschreven voor maar liefst 2 blogger conferenties, de TBEX in Athene, van 23 t/m 25 oktober, en de WTM in Londen, van 3 t/m 6 november.

 

tbex14-eu-badge

 

Bij de TBEX kan ik kiezen uit allerlei nuttige seminars, zoals:

Search Engine Optimization for Bloggers (Int)
How to Implement a Social Media Marketing Plan with Limited Resources (Int)
Build a Better Blogging Brand: How a Unique Identity is Key to Blogging Success (Adv)
#Winning with 140 Characters: Learn How to Utilize Twitter to Drive Demand For Your Business (Adv)
So Much Content, So Little Time: Productvity Tips for Bloggers (Int)
Travel Blogers: Be Seen and Be Heard (Beg)
How to Build an Award Winning Blogger Campaign (Int)

 

TBEX 2014

 

En nog veel meer. Ook hieruit zal ik moeten kiezen. Voor mij is dit heel nuttig, want ik ben wel leuk verhaaltjes aan het schrijven, maar het is de bedoeling dat het ook door veel mensen gelezen gaat worden. Voorlopig verdien ik hier nog niets mee, maar als ik ooit op een perstrip wil, moet ik in de eerste plaats behoorlijk veel volgers hebben. Dus: follow me!

De reis en het verblijf heb ik zelf betaald, naar nu begint de pret: ik kon ook kiezen uit heel veel gratis excursies, voor en na de conferentie. Deze beginnen al op dinsdag 21 oktober. Ik heb bewust gekozen voor activiteiten buiten Athene, omdat die wat lastiger zijn om op eigen houtje te doen.

 

Kijk maar even mee naar mijn pretprogramma:

Dinsdag 21 oktober:

Hele dag zeilen in de Saronische Zee

Culture-and-culinary-sailing-trip-in-the-Saronic-sea_Page_2

 

Woensdag 22 oktober:

Excursie naar Marathon

 

A-tour-Around-Marathon_Page_2 (1)

’s Avonds naar de Lycabethus Heuvel, in Athene, met diner

 

Lycabettus-Followed-by-dinner-at-Orizontes-Restaurant_Page_2 (1)

 

Donderdag 23 oktober:

Begin van de conferentie, ochtendprogramma
‘s middags: Wine Bar hopping

 

Wine-bar-hoping_Page_2

 

’s Avonds: openingsfeest

 

opening-party (1)

Vrijdag 24 oktober:

Hele dag conferentie, met avondactiviteit

Zaterdag 25 oktober:

Hele dag conferentie
’s Avonds excursie Athens by night, met diner

Athens-By-Night_Dinner-Greek-Live-Music_Page_2 (1)

 

Zondag 26 oktober:

Excursie naar Delphi, hele dag

 

Excursion-to-the-Oracle-of-Delphi_Page_2 (1)

 

’s Avonds diner in oude treincoupé

 

Treno-sto-Rouf_Page_21 (1)

 

Maandag 27 oktober, naar huis

Volgens het oorspronkelijke plan zou ik op maandag 20 oktober in de avond aankomen en dan de volgende dag met het pretpakket beginnen. Maar: wanneer moet ik dan Athene zelf gaan bekijken? Daar was niet echt ruimte voor.

Daarom kom ik nu al op donderdagavond 16 oktober aan, dan heb ik 4 dagen om op eigen houtje dingen te ondernemen. En ja, wat?

Volgens mij heb ik alleen al een halve dag nodig om de Akropolis en de tempels te bekijken.

 

Verder wil ik naar het Syntagmaplein, naar het “wisselen van de wacht” bij het Parlementsgebouw. Het schijnt dat ik daar vooral op zondagmorgen om 11 uur zou moeten zijn. Een bekende wijk is de Plaka, maar ik heb al gelezen dat het daar toeristisch en duur is. De studentenwijk Monastiraki wordt aangeraden. Verder Omonia Plein, overdekte markthallen etc. Ik wil vooral een beetje sfeer proeven. Ik houd van historische steden, maar ik hoef nu ook weer niet van iedere steen te weten wat het voorstelt.

Vroeger las je altijd dat Athene verstikt werd door de smog, en dat het verkeer om de Akropolis heen racete. Het centrum zou nu gedeeltelijk autovrij moeten zijn. Vanwege de Olympische Spelen in 2004 zou de stad een opknapbeurt hebben gehad. ik ben benieuwd! Ik heb 2 reisgidsen gekocht, met wandelingen, dus dat moet wel lukken.

Heeft er iemand ervaring met Athene? Want ik heb nog wel wat vragen:

– De excursie naar Kaap Sounion paste niet meer in het schema, dus wil ik daar zelf naar toe. In de middag, want dan kun je blijven tot zonsondergang. Ik kan natuurlijk een dure excursie boeken, maar er rijden ook lijnbussen naar toe. Alleen: de laatste bus gaat echt om 20.00 uur terug. Geen idee hoe ver het lopen is.

 

CAPE-SOUNION_Half-day-tour_Page_2

 

In Italië zou ik dat geen punt vinden, reizen per openbaar vervoer, ik spreek Italiaans, maar mijn Nieuwgrieks gaat niet verder dan kalimera, kalispera, kalinichta en jamas!

– Ik vraag me af of ik veel tijd zal besteden aan musea. Op zich loop ik liever buiten. Wel heb ik goede ervaringen met de Nationale musea in Napels en in Cairo.

– Ik denk er over om een kaartje te kopen voor de hop on hop off bus, € 16,00. Ik heb dat al vaker gedaan in andere steden, Dublin, Antwerpen, Dubai, en het is een goede manier om een globale indruk te krijgen en de afstanden te kunnen inschatten. Wat me niet leuk lijkt, daar hoef ik dan ook niet meer naar toe.

– En dan komen we gelijk op het volgende probleem: Je kunt voor € 4,00 meer ook naar Piraeus. Zou dat de moeite waard zijn, of kan ik dat net zo goed laten?

– Fietsen met Baja Bikes, ik twijfel. Ik vind € 28,00 best veel. Maar op de fiets ben je overal wel snel. Ik moet dan wel verplicht om 09.30 klaar staan.

Er moet nog een wijk zijn, Exarcheia, waar veel street art, graffiti, is. In de reisgids staat hier niet veel over, maar de excursie was me al opgevallen, ze noemen het Kreuzberg.

 

The-Greek-Kreuzberg_Street-Art_Page_2 (1)

 

Dan zijn er nog dingen over waar ik in ieder geval al niet aan toe kom:

Zwemmen in het Vouliagmeni Meer

 

Lake-Vouliagmeni-SeaSide-lunch_Page_2 (1)

 

Wandelen in Mount Parnitha National Park

 

Trekkers-Club_Page_2 (1)

 

Dit zijn dus luxe dilemma’s. Help!

Foto’s zijn van Wikipedia en TBEX.

Eigen foto’s volgen later.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *